Kasza jęczmienna wiejska to obłuszczone i pocięte ziarno jęczmienia przeznaczone do celów konsumpcyjnych. W zależności od stopnia rozdrobnienia rozróżniamy kaszę jęczmienną wiejską drobną, średnią i grubą. Kasza jęczmienna używana jest w kuchni jako składnik zup, farszów lub jako samodzielne danie.
Kasza jęczmienna pęczak to produkt otrzymany w wyniku oczyszczenia, obłuszczenia i wypolerowania ziarna jęczmienia. Ma zastosowanie jako dodatek do zup, farszów a także jako składnik dań głównych.
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Kasza gryczana prażona to produkt otrzymany z prażonego obłuszczonego i sortowanego ziarna gryki, przeznaczony do celów konsumpcyjnych. Stosowana jest jako dodatek do zup, farszów lub jako składnik dań głównych.
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Kasza manna to drobnoziarnista kasza otrzymywana z przemiału ziarna pszenicy, przeznaczona do celów konsumpcyjnych. Używana jest głównie do przyrządzania zup mlecznych, kleików oraz jako środek zagęszczający do ciast. Ze względu na dużą wartość odżywczą stanowi podstawowy produkt w żywieniu niemowląt.
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL
Producent: JERMAPOL